De 'Groenvisie' wordt de basis voor het toekomstige beleid van de gemeente Beverwijk. Het geeft de gemeente handvatten voor de inrichting van de openbare ruimte, het beheer en aanleg van bomen, struiken en ander groen. Inwoners van de gemeente dachten in april en mei 2020 mee over hun openbaar groen door een enquête in te vullen. Verder is er met maatschappelijke organisaties gesproken die actief zijn in het groen. Met al deze resultaten komen we tot een concept groenvisie voor Beverwijk. Middels deze digitale inspraak willen we met u in gesprek hierover om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten van de Groenvisie.

Over 10 jaar…

  • Is het groen in Beverwijk kleurrijk en divers. We hebben een robuuste groenstructuur met veel waarde voor bijen en vlinders.
  • Is het groene erfgoed goed zichtbaar en zijn we trots op het groen in Beverwijk en in ons eigen buurt.
  • Verbindt het groen ons in Beverwijk. We hebben ‘groene’ routes en werken soms samen aan kleine buurttuintjes.
  • Hebben we tijdens hete zomers koele, schaduwrijke, groen plekken op loopafstand van de woning. De groengebieden helpen bij hevige regen tijdelijk het water op te vangen.
  • Heeft iedereen van ons een of meer lievelingsplekken in het groen. Want, we hebben dan verschillende groene parken en verblijfsgebieden met uiteenlopende mogelijkheden voor de gebruiker.

Bärbel Böhling

De concept-groenvisie 2020-2030 ligt klaar. Beleidsmedewerker Bärbel Böhling vertelt u er meer over. We gaan graag met onze inwoners in gesprek wat ze van deze groenvisie vinden.

In mei 2020 hebben inwoners, stakeholders en andere betrokkenen mee gedacht over het groen in Beverwijk. Hieronder ziet u een deel van de uitkomst.

Wilt u weten wat er nog meer is opgehaald? Op de laatste pagina kunt u het volledige verslag downloaden.

Welke uitspraak past het best: Groen is...

Waarom is groen belangrijk?

Uw mening is belangrijk

Op elke pagina bieden wij u de mogelijkheid om op de specifieke inhoud per pagina te reageren. Ook voor vragen kunt u hier terecht. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk per mail contact met u opnemen. Gebruik hiervoor het formulier: